Skip to content

Hoe kies ik de juiste bedrijfsfotograaf uit?

Ben jij op zoek naar een bedrijfsfotograaf voor zowel het pand als jouw personeel? Maar hoe vind je de juiste fotograaf voor jouw bedrijf? Meestal selecteer je via Google een aantal fotografen en vraag je offertes op. De keuze wordt gemaakt, waarbij het nogal eens gebeurt dat de prijs de doorslag geeft. De prijs is belangrijk, maar het is toch veel belangrijker dat jouw bedrijf geen stockfoto is maar échte en karaktervolle beelden van jullie organisatie?

Het komt geregeld voor. De foto’s zijn geschoten en het eindresultaat is niet helemaal naar wens. De kwaliteit van de foto’s is niet wat je ervan verwacht had. Ook komt het voor dat je in de foto’s niet herkent wat je als bedrijf wilt uitstralen. Je hebt het gevoel dat de fotograaf niet heeft begrepen wat jij wil overbrengen. Dit alles kan voorkomen worden door op een andere manier de keuze te maken.

Om je te helpen met het kiezen van de juiste bedrijfsfotograaf te vinden geven we je graag wat tips:

  • Denk goed na over welk beeldmateriaal je nodig hebt en waar het voor gebruikt gaat worden. Is het voor een website, drukwerk, profielfoto’s of het vastleggen van beeld voor intern gebruik. Al deze vormen vragen een andere benadering. De visie van je bedrijf is hierin van belang evenals de beeldstijl.
  • Bekijk zoveel mogelijk foto’s van de fotografen, die je geselecteerd hebt. Hierdoor krijg je een beeld van hoe hij werkt. Stel jezelf de vraag; ‘past de stijl van de fotograaf bij jouw bedrijf?’. Als een fotograaf slechts een kleine portfolio heeft is het moeilijk om er een indruk van te krijgen wat hij of zij kan. Je kunt je afvragen of je dan een offerte aan moet vragen.
  • Probeer een zo helder mogelijk beeld te krijgen van de werkwijze van de fotograaf. Bel hem op, vraag hoe hij te werk gaat in jouw specifieke situatie. Communicatie tussen de fotograaf en de opdrachtgever is essentieel om een goede foto te krijgen.
  • Maak na bovenstaande tips een keuze bij wie je de offerte aan gaat vragen.
  • Bij de beoordeling van de offertes is het van belang hoe de foto’s worden aangeleverd. Meestal gebeurt dit in hoge en lage resoluties via Wetransfer. Hoeveel foto’s krijg je, zijn de foto’s rechten vrij. Met andere woorden mag je de foto’s overal voor gebruiken? Het is namelijk zo dat ze niet altijd rechten vrij zijn waardoor de bedrijfsfotograaf nog eens extra kosten berekend voor het gebruik door derden.

Lees je dus goed in voor je een bedrijfsfotograaf kiest. Het gaat tenslotte om jouw bedrijf en/of personeel. Dit wil je natuurlijk zo goed mogelijk laten vastleggen zodat jouw bedrijf en personeel straalt op ieder communicatiemiddel.

Ben je benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op via evert@evertvanvoorst.nl of bel naar 06-51437150.

Back To Top